Тунизийка стана Мюсюлманска мис Свят

655-402-fatma-ben-gefrashТунизийската специалистка по информатика Фатма Бен Гефраш спечели конкурса Мюсюлманска Мис Свят, организиран в Прамбанан, в Индонезия.

Конкурсът е отговор на ислямския свят на конкурсите за красота, организирани в западните държави.

“Нека всемогъщият Аллах ми помогне в тази мисия и освободи Палестина. Моля Ви, Моля Ви, освободете Палестина и сирийския народ”, заяви 25-годишната победителка в конкурса, която се разплака при получаването на наградата – златен часовник и поклонение в Мека.

Осемнайсетте финалистки в конкурса дефилираха в блестящи рокли, но с ислямско було.

Журито ги оценяваше не само по красота, но и по способността им да рецитират стихове от Корана и да излагат възгледите си за исляма в модерния свят.

Конкурсът беше организиран в хиндуистките храмове в Прамбанан – обект, който е включен в списъка на световното историческо наследство на ЮНЕСКО.

Организаторите на конкурса са избрали нарочно това място, за да покажат толерантността на исляма към другите религии. Конкурсът Мюсюлманска Мис Свят се организира за четвърти път.

vesti.bg

относно Mustafa

Проверете Също

Национална благотворителна кампания за социално подпомагане Рамазан 2021 г.

Мюсюлманско изповедание в Република България обявява Национална благотворителна кампания за социално подпомагане Рамазан 2021 г. под надслов: ,,Бъди надежда за …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir