начална страница / Genel / Научна конференция „Пратеникът (с.а.с.) и света на исляма” ще се проведе в Малайзия

Научна конференция „Пратеникът (с.а.с.) и света на исляма” ще се проведе в Малайзия

kuala-lumpur-7_images_stories_08.2013_thumb_medium250_0Международна конференция посветена на личността на Пратеника Мухаммед (с.а.с.) и в частност бъдещите перспективи на ислямския свят ще се проведе на 16 януари 2014 г. в Куала Лумпур (Малайзия). Конференцията е насрочена за провеждащата се по това време „Седмица на ислямското единство” и ще се състои във важното за малайзийската столица място – небостъргачите близнаци на компанията Petronas.
Теми, които ще бъдат разглеждани на конференцията, са духовно наследство на Пратеника Мухаммед (с.а.с.), въпроси около обединение на ислямските учени, ролята на Пратеника Мухаммед (с.а.с.) относно обединение на ислямските учени, въпроси относно създаване на международни отношения в рамките на ислямския свят, обединение на ислямския свят, намиране на решение за излизане от кризата, обхванала ислямския свят съгласно учението на Пратеника (с.а.с.).
Предвидени са също така и доклади, посветени на духовното и научно наследство на Пратеника (са.с.), като източник за разрешаване на социалните и политически конфликти в ислямския свят и ролята на рационализма и образованието за единството на ислямската цивилизация.

About mustafa

Проверете Също

Бикини или бурка

Преди девет години танцувах с новородената си дъщеря из хола на дома ми в Северна …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir