Християни и мюсюлмани строят заедно църква

image_2255531_41_images_stories_08.2013_thumb_medium250_0До края на септември в русенското село Дряновец се надяват да се похвалят с ремонтирана църква. В русенското село Дряновец християни и мюсюлмани помагат без пари за ремонта нацърква. Казват, че въпреки различията в религиите – Бог е един.
Църквата в село Дряновец от години не е ремонтирана. Електрически кабели висят по стените, а балконът и обзавеждането изглеждат окаяно.
По думите на кмета на село Дряновец – Тихомир Йорданов, финансовата помощ, която била отпусната от Дирекция „Вероизповедания” стигнала единствено за закупуването на материали.
По-голяма част от хората в Дряновец са мюсюлмани. Те решили да помогнат за ремонта на православния храм, защото „Бог е един на всеки”. Работят и без заплащане.
„Не ми се е случвало, за пръв път ми е. Повярвайте ми доста е приятно. Не съм ги записвал, не съм ги броил, но дворът на църквата по време на ремонта беше пълен”, разказа ръководителят на ремонта Мариан Петков.
Фасадата е вече измазана, остава да се ремонтира църквата отвътре. Така до края на септември в селото се надяват да се похвалят с ремонтирана църква.

относно Mustafa

Проверете Също

ТАЗИЙЕ/СЪБОЛЕЗНОВАНИЕ

Тазийе означава изричането на успокоителни и успокояващи думи на близките, колкото е възможно, и показване, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir